navigatie


→ home
→ wandelingen
→ speciaal
→ foto's
→ varia
→ geschiedenis
→ archief
→ contact
→ links
→ halleagenda


08/12 vrouwen/talent
09/12 zuswandeling
22/12 kerst-etentje

20/01 wandeling
20/01 nieuwjaarsdrink
10/02 spelletjes
17/02 wandeling
09/03 chinees etentje
17/03 wandeling
13/04 stekbollen
21/04 wandeling

    volg ons!

privacyverklaring


Ik en de wandelgroep

Contact zoeken...

Toen ik na een relatie van iets meer dan twee jaar gedumpt werd, was ik helemaal op de dool en zocht ik naar wat vriendschap en genegenheid. Tijdens mijn relatie ben ik al mijn vrienden of zogeheten vrienden verloren. Ik wou nieuwe contacten en ik heb zowat het hele land afgezocht. Daar heb ik trouwens een pak kortstondige relaties aan over gehouden. Tot grote ergernis van mijn familie maar zij beseften niet dat ik me niet goed voelde in mijn vel. Op een bepaald moment kwam mijn tante met een verlossende oplossing. Zij had vernomen dat er een groep lesbiennes in mijn thuisstad Halle elke maand samenkomt in een café dat de "Kleine Ardennen" heet.

Op een zondagnamiddag ben ik toen uit nieuwsgierigheid gaan kijken. Ik kwam er toe en heb me aan een tafeltje gezet en heb een colaatje besteld. De cafébaas vroeg me: "Kom jij voor de dames dat hier samenkomen? Ze kunnen elk moment hier zijn." Dus ben ik me gaan zetten in een hoekje van het café.

Wat later kwam er een vrouw binnen die me heel vriendelijk begroette. Ze was nogal gehaast omdat ze naar het toilet moest. Na een paar minuutjes is de rest van de groep binnengekomen. Ze hebben zich allemaal aan de andere tafeltjes gezet, sommige bekeken mij wel een beetje raar maar ik observeerde ze ook stuk voor stuk. Op een gegeven moment is er iemand naar me toe gekomen die me eerst in het Nederlands vroeg of ik voor hen kwam. Omdat ik wat bedeesd was, kwam mijn antwoord heel stilletjes. Ze probeerde dan in het Frans, ik heb toen iets luider gezegd dat ik Nederlands spreek en dat ik inderdaad voor hen kwam. Samen met haar ben ik gaan kennismaken met de organisatrice van de groep. Ik vond het allemaal sympathieke mensen. Ik kreeg veel uitleg over de groep. De organisatrice heeft mij in contact gebracht met iemand van mijn leeftijd die pas geout was en die ik een beetje wegwijs kon maken in het lesbisch milieu (wat trouwens niet altijd rozengeur en maneschijn is). Zo had ik al iemand om op stap mee te gaan.

Elke wandeling doe ik mee!

Vanaf dan ben ik elke derde zondag van de maand mee gaan wandelen. Elke maand kijk ik er gewoon naar uit om te gaan wandelen. Het zijn altijd hele mooie wandelingen en ze laten me veel dingen van mijn eigen streek ontdekken. Tijdens de wandelingen leer je nieuwe mensen kennen. Sommige heb ik minder graag in mijn buurt, maar ja dat heb je overal, de één heb je liever dan de andere. Ik heb trouwens met enkelen een goede vriendschapsband opgebouwd en dat is wat ik nodig had. Mijn leven heeft er trouwens een stabielere wending door gekregen. Ik kreeg veel goede raad van oudere personen uit de groep. Ik hecht veel belang aan die goede raad.

Het is trouwens door die wandelingen dat ik in de maand november mijn grote liefde tegenkwam. Het heeft nog tot het feest in december geduurd eer we samen waren.

Deze wandelingen hebben een vaste waarde gekregen in mijn leven. Ik heb er alleen maar positieve ervaringen mee en ik ben van plan om er nog lang bij te blijven. Ik heb er, denk ik, enkele vrienden voor het leven aan overgehouden. Je hebt er gewoon alles. Een goede ambiance, goed voor de gezondheid, een goede babbel en steun om verder te gaan. Als ik terugdenk over het voorbije jaar, dan zie ik dat de groep een positieve wending aan mijn leven heeft gegeven. Ik ben blij dat ik toen mijn stap gezet heb om naar dat café te gaan om er kennis te maken met een groep aangename en vriendelijke mensen.

Een goede raad...

Als jullie ooit niet meer weten waarheen en je zoekt een leuke bezigheid met veel plezier, dan kan ik jullie aanraden om naar deze wandelgroep HALLElesbienne te komen. Ze zijn er gewoon altijd wanneer je ze het hardst nodig hebt.

<Ingezonden tekst van 2005.>
design © 2006 webmaster Dimitri