navigatie


→ home
→ wandelingen
→ speciaal
→ foto's
→ varia
→ geschiedenis
→ archief
→ contact
→ links
→ halleagenda


08/12 vrouwen/talent
09/12 zuswandeling
22/12 kerst-etentje

20/01 wandeling
20/01 nieuwjaarsdrink
10/02 spelletjes
17/02 wandeling
09/03 chinees etentje
17/03 wandeling
13/04 stekbollen
21/04 wandeling

    volg ons!

privacyverklaring


Een terugblik: Lesbian BBQ

Anke en Nancy hebben ons uitgenodigd op de barbecue van HALLElesbienne. Toen we aankwamen werden we dadelijk verwend met een heerlijk zoet schuimwijn (Asti) met knabbels. De zon was van de partij en Nancy had haar uitgebreide repertoire muziek bij. Ik kroop dadelijk onder de open tenten om wat uit de zon te kunnen zitten. Uiteraard waren er anderen die wel wat zon wouden vangen… zelfs tot de laatste zonnestraal waarvoor ze dan ook een reis over het grindplatform moesten maken.

Wie barbecue zegt, zegt uiteraard ook wat sla, groentjes en slaatjes. Ook hier was aan gedacht… al moesten ze daarvoor wel vroeg uit de veren. Gelukkig hadden Anke en Nancy wat volk kunnen mobiliseren om hen een handje te helpen zowel om alles klaar te zetten als om achter de bloedhete barbecue te kruipen. Chapeau voor diegene die dat gedaan heeft en dat bij de zwoele temperaturen die we deze zomer kenden. (Remember?) Ik dacht dat zij eventueel mee geroosterd zou worden indien er niet genoeg BBQ-vlees aanwezig was. Maar ze hadden massa's vlees voorzien en het was net iets te warm om veel te eten.

De gezellige fuif vond plaats op het grindplatform van het Chiro-lokaal. Deze niet-conventionele dansvloer spreekt misschien weinig tot de verbeelding van de echte danser maar was een prima dansvloer om uitgelaten op te springen en te dansen… want door de muziek kon je haast niet op je stoel blijven zitten. Naar goede oude Vlaamse traditie gingen we er af en toe vandoor met een treintje en haalden zo wat volk op. Ook de klassieker als een Hukkulbuk (of hoe je zoiets mag schrijven), In Zaïre en de Maracena ontbraken niet op deze fuif. Gelukkig kon dit alles doorgaan in open lucht… hoewel we er niet minder om gezweet hebben! De ietwat oudere dames van HALLElesbienne waren naast deze klassiekers eerder te vinden voor het terrasgegeven dan voor het fuiven en discussieerden erop los. Ook dat was mogelijk.

Eigenlijk wil ik bij deze ook Anke en Nancy bedanken voor het fantastische initiatief, de geslaagde avond van ongedwongen plezier en genot. De BBQ was geslaagd, de fuifmuziek kon niet beter en het weer kregen we er als slagroom op de taart bij. BEDANKT!

<Tekst van Xtra-medewerkster Anne uit de tweemaandelijkse Nieuwsbrief van de Holebi-vereniging Xtra van september 2006.>
design © 2006 webmaster Dimitri